Elektrische transportfiets

Elektrische transportfiets kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische transportfiets? Stop dan met zoeken, want bij Transportfiets.nl vind je de grootste collectie elektrische transportfietsen. Transportfiets.nl is o.a. officieel dealer van Batavus en Cortina Ecomo. Er is dus altijd wel een model wat precies aan jouw wensen voldoet. Wij hebben alvast een aantal handige filters voor je gemaakt, wat het zoeken een stuk eenvoudiger maakt.

Waarom een elektrische transportfiets?

De laatste jaren zijn de transportfietsen in populariteit flink toegenomen. Dat geldt natuurlijk ook voor de elektrische fietsen. Dus de optelsom is snel gemaakt, de combinatie van een transportfiets met elektrische ondersteuning is dus een logisch vervolg. Het voordeel van een elektrische transportfiets is dat je op het eerste oog niet direct ziet dat een transportfiets elektrische ondersteuning heeft. Door de moderne techniek zijn de accu's steeds smaller, waardoor ze amper nog opvallen. Ook zijn de elektrische fietsen steeds betaalbaarder geworden. Je hebt namelijk al een elektrische transportfiets voor ongeveer 1000 euro.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische transportfiets?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een elektrische fiets. Een belangrijke selectiecriteria is de actieradius van een accu, oftewel, hoeveel kilometer wil ik met de fiets afleggen. Dit hangt er voornamelijk vanaf voor welk doeleinde je de fiets wilt gebruiken. Ga je bijvoorbeeld alleen maar korte stukjes fietsen, dan voldoet een actieradius van 50-75 km prima. Maar wil je de fiets ook voor recreatiedoeleinden gebruiken, dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor een grotere actieradius van bijvoorbeeld 75-100 km. Waar je verder op moet letten zijn het aantal versnellingen. Ga je voor de wat langere afstanden, dan is wel zo prettig om minimaal 7 versnellingen te kiezen.

Heb je nog vragen over een elektrische transportfiets? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel in Hillegom. Hier kun je op de meeste modellen ook een proefrit komen maken.